פבל אוסטפנקו – 10 עובדות על מכבי פתח תקווה, מיום הקמתה
שמי פבל אוסטפנקו. בצעירותי שיחקתי כדורגל. גם הייתי כדורגלן לגמריי לא רע. בפוסט הזה בחרתי להביא בפניכם עובדות מעניינות על מכבי פתח תקווה. הנה עובדות על ההיסטוריה הראשונה של הקבוצה.
מכבי פתח תקווה, בשמה המלא נקראת מועדון ספורט מכבי אבשלום עירוני פתח תקווה.
המועדון המלאבסי הוקם בשנת 1912 ונכלל בין מועדוני הכדורגל הוותיקים בארץ.
הקבוצה הבוגרת של המועדון זכתה עד כה בשני גביעי מדינה, ארבעה גביעי טוטו ושני גביעי טוטו (בליגת המשנה).
ההיסטוריה של מכבי פתל תקווה מתחילה במושבה בפתח תקווה, שם הקימו אגודת נוער בשם "התחיה" שבין חבריה כיכבו בין היתר בנימין סלור, אבשלום גיסין, גד מכנס, פרלין, גינזבורג, קלר, דנקנר, סנדרוב ויעקב קרול.
בסוף 1912 נוסדה קבוצת מכבי פתח תקווה (כחלק מאגודת מכבי), ששיחקה בתחילה בסמוך ל"גורן" בעין גנים.
ב-1913 אגודת מכבי פתח תקווה מנתה 108 חברים, שהודרכו על ידי ארנסט הרמן, בנימין סלור ואבשלום גיסין.
בתום מלחמת העולם הראשונה חזר ב-1919 לארץ ישראל אבשלום גיסין משירות כקצין בצבא הטורקי. גיסין היה המגן הימני של מכבי פתח תקווה, הקפטן שלה וכן היושב ראש. בנוסף לכדורגל, שימש כסגנו של זקן השומרים, אברהם שפירא, וסייע בהגנה על המושבה פתח תקווה אשר הייתה מוקפת כפרים ערביים עוינים ובראשם הכפר אומלבס.
מכבי פתח תקווה הייתה הקבוצה היחידה במושבה ששיחקה בליגה הראשונה (הפועל פתח תקווה נוסדה רק ב-1935).
בשנת 1921 הותקפה המושבה על ידי כנופיות ערביות, ואבשלום גיסין יצא להדוף את ההתקפה ונפל בקרב יחד עם עוד שלושה מחבריו. לאחר מותו הוחלט כי הקבוצה תיקרא על שמו "מכבי אבשלום פתח תקווה".
בשנת 1926 הוקם מגרש מכבי פתח תקווה ברחוב שטמפפר, עליו שיחקה הקבוצה עד אמצע שנות ה-70, כאשר עברה לאצטדיון האורווה שממוקם ברחוב שנקרא על שמו של אבשלום גיסין.